Den blide kundemottakeren

I oktober er det ett år siden Tommy Lillenes begynte hos Aasum Bil AS. Nå har den blide og trivelige kundemottakeren gangavstand til jobben. Dagpendlinga til hovedstaden er for lengst historie. Heldigvis, synes Kongsvingergutten.

– Det var ikke så lett å få jobb her på Kongsvinger på 90- og begynnelsen av 2000-tallet. Derfor ble det en del år som lastebilsjåfør i Oslo. 14 år faktisk, fra 1997 til 2011. Men da var det godt å komme hjem. For en som dagpendler så mye, er Kongsvinger den fineste byen i landet, påstår Lillenes.

 

Rødt og krevende kjæledyr

Han har både samboer, barn og hus, og har dermed ikke nevneverdige problemer med å fylle fritiden med hensiktsmessige sysler. I tillegg kjører han litt bilberging på kveldstid og i helgene når forholdene krever det. Og så har han et 41 år gammelt rødt kjæledyr, som ifølge Tommy Lillenes krever både trøst og omsorg. Ikke så rent lite, heller.

– Det er alltid et eller annet, sier han med et smil, og viser fram et bilde av en knallrød, tilsynelatende strøken Opel Ascona.

 

 

Konvertert rallybil

Opelen har et ukjent antall hestekrefter, i tillegg til et temmelig kranglete lynne, skal vi tro Lillenes. Ikke ordentlig rallybil, bare nesten.

– Den er vel egentlig ikke konvertert i ordets rette forstand, men drivlinjen er fra en rallybil, så bortsett fra historikken er den like vill og potent som en hvilken som helst gammel rallybil.

Vi skjønner at bildet bedrar, og at bilen ikke er helt fredelig og strøken, likevel. Familieturen til Hitra i sommer skjedde ikke i en rød Opel Ascona, for å si det på den måten.

– Jeg tok Opelen ut en tur til Magnor i sommer. Det er så langt den har gått i år.

Men gammel kjærlighet ruster som kjent ikke, og Lillenes har absolutt planer for den gamle rallybilen.

– Kvitte meg med den?! Ikke tale om.