bildet viser atle aasum og teamet som ser på en bil

Klar for bilcross

 -Overrasket? Jeg skjønte ingenting! Da jeg åpnet i dag morges hang det en kjøredress på døra og i verkstedet sto det en svart gammel bil med navnet mitt på siden. Hva i all verden er dette, var det eneste jeg tenkte. Det var som den første skoledagen. Nå har det gått noen timer og nå er jeg bare lettere sjokkert og nervøs.

 Det sier en lettere bestyrtet og enda mer smilende enn til vanlig daglig leder Atle Aasum hos Aasum Bil AS, som skal bilcrossdebutere på Finnskogen den første lørdagen i september, og som mandagen før ble overrakt kjøretøyet som kollegene hans har skrudd på i all hemmelighet i flere måneder.

Ingen vei tilbake

Det var i mai at kundeansvarlig Tommy Lillenes og mekanikerne Connie Sørpebøl, Tom Slåstad og Espen Berglund gikk til anskaffelse av den tilårskomne, men velfungerende Opel Asconaen, som siden har blitt skrudd på og modifisert i garasjen til Slåstad. De fire mente at det var på tide at sjefen også fikk prøve seg på litt motorsport.

smilende mann med hånda i siden
Atle smiler nervøst når det er snakk om løpet lørdag 3.september

-Vi har prøvd å få han med som kartleser noen ganger, men det har vært blankt nei. Det eneste han har sagt om dette er at han ikke har lyst, ler mekanikerveteranen.
-Men nå er det ingen vei tilbake. Utstyret er i orden, han er påmeldt og klokken ni på lørdag morgen går startskuddet.

-Jeg fatter ikke hvordan de har klart å holde dette hemmelig for meg, sier Atle Aasum og rister på hodet.

Håper å komme i mål
Det oser ikke akkurat av stil og eleganse av den svarte Opelen. Ikke komfort, heller. Det er ikke gjort i en håndvending å komme seg ut og inn i førersetet, som forøvrig er den eneste sitteplassen i bilen. Til gjengjeld er den fullt utstyrt med veltebøyler, wunderbaum i frontruta og rosa plysjtrekk på rattet. Det eneste Atle Aasum har ambisjoner om er å komme i mål.

-Det er sjelden det går bra, ler kollegene.

-Bilcross er egentlig veldig enkelt. Det er fem idioter som starter ved siden av hverandre og som skal i samme retningen. Foreløpig er det 120 påmeldte til løpet på lørdag, så dette skal nok bli skikkelig moro. I hvert fall for oss som skal se på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *