Nå er det tid for dekkskift

photo-1469031239260-a80b51641b3e

Vinteren er i anmarsj og nå er det tid for dekkskift. Kjedelig men helt nødvendig.

Kanskje du er en av de som virkelig elsker å skifte hjul, og du gjør det kanskje flere ganger om året. De aller fleste er da ikke som deg. Mange gruer seg til å ta fatt på hjulskiftejobben. Det er tungt og kaldt. Ofte sitter boltene dønn og andre ganger er det hjulet som ikke vil slippe.

Det er ikke så dyrt å la andre gjøre jobben. Aasum Bil AS på Kongsvinger tar 300 kroner for et hjulskift, og da følger det med ekstra service.

«Det er viktig å sjekke hjulene før de skal på igjen. Når vi tar hjulskiftet har vi også mulighet til å gi kunden gode råd om hjul og tilstand på disse. Er de slitt unormalt kan de ha kjørt med feil lufttrykk. Det er nødvendig å sjekke lufttrykket med jevne mellomrom, men her er det en del som slurver», sier daglig leder Atle Aasum.

Det er ikke bare feil dekktrykk som fører til feilslitasje på dekkene.

«Feil i forstilling kan også føre til unødvendig slitasje på hjulene. Der det er nødvendig kan vi utføre en forstillingskontroll for kunden når vi mistenker at det er feil ved denne», fortsetter Atle. På Aasum Bil er det viktig å ha fornøyde kunder og derfor gjøres også jobben nøye.

«Vi tar også en titt på fjører og bremser samtidig som vi tar hjulskift. Det er ganske vanlig med knekte fjører, og når hjulene er av, er det greit å ta en titt på det som skal gjøre kjøreturen så behagelig og trygt som mulig». Atle anbefaler å ta hjulskiftet alvorlig å gjøre jobben skikkelig. Aasum Bil tar gjerne hjulskiftet for deg i tillegg til at de også kan oppbevare hjulene på sitt dekkhotell.

«Da får du rengjort hjulene ordentlig og vi lagrer hjulene dine på riktig måte. Det vil si tørt, i riktig temperatur og mørkt». Dekkhotell koster heller ikke skjorta. Aasum Bil AS lagrer dine dekk for 300 kroner pr sesong eller 600 kr pr år. Kanskje vel anvendte penger for den som synes hjulskift ikke er all verden spennende.