Samme leietaker i et kvart århundre

Aasum Bil AS har leid lokalene til sitt bilverksted i Gaupevegen i Kongsvinger i over tjuefem år.  Eieren av lokalene er Arne Lundhaug, som selv har hatt bilverksted mens han var yrkesaktiv. Nå er Lundhaug blitt 82 år, og har vært pensjonist en stund. Men det virker ikke som han ligger på latsiden. På spørsmål om han har fem minutter på telefon, svarer han:

– Ja, hvis det går kjapt, så.

Aldri et vondt ord

Vi spør Lundhaug om når Aasum Bil startet å leie lokaler hos ham.

– Nei det er så lenge sia at jeg neimen ikke husker helt nøyaktig…  Men det må ha vært en gang tidlig på nittitallet. Og siden har de vært der.

Lundhaug leier ut flere lokaler, både til private og til næringsvirksomhet.

– Hvordan oppleves leieforholdet fra din side? Du har vel en del erfaring, og god greie på dette, siden du har holdt på såpass lenge?

– Ja…

Han drar litt på det.

– Så vidt det er… Men jeg er veldig fornøyd med Aasum Bil. Det er et fint leieforhold; vi har aldri i løpet av alle disse årene vekslet et vondt ord med hverandre. De betaler alltid leia, om ikke nøyaktig på timen, så alltid på dagen, og slik har det bestandig vært siden de startet opp i lokalene mine.

Solid og skikkelig

– Hvordan følger du opp et sånt leieforhold da?

Arne Lundhaug forteller at han besøker Aasum Bil en gang i uka. Da svinger han innom for å hilse på, og tar gjerne en kaffe på verkstedet. Og om han klør i fingrene etter å skru litt bil, får han utløp for det på hobbybasis. Han har en lidenskap for veteranbiler, og der er det nok å fikse på.

– Leieforholdet kunne ikke vært bedre. Det er et solid og skikkelig firma. Du ser det blant annet på alle de faste kundene firmaet har. Det vitner om tillit, når kundene velger å komme tilbake gang etter gang, år etter år.

Det er menneskene det kommer an på

– Dette er stabile folk som jobber profesjonelt og godt. Det er aldri noe skoft. Aasum Bil har folk som er til å stole på. Det inngir trygghet, og resultatet er fornøyde kunder.

Det er alltid menneskene det kommer an på, avslutter Lundhaug, på farten til neste gjøremål. Det er det som er avgjørende.

 

Arne Lundhaug er eieren av våre lokaler i Gaupeveien på Kongsvinger