bildet viser en gul bil

Team V-4 med livet og æren i behold

Overskriften kan nok være litt misvisende, når det ikke sitter en V-4 i lille gul, men en oppskremt rekkemotor fra Ford. Bakgrunnen for Team V-4 er ikke motorrelatert, men riktignok at alle 4 deltagere fra Aasum Bil er godt voksne menn med høyt hårfeste (viker) og skjeggvekst, derav det meget passende navnet.

En løsningsorientert kartleser

Lørdag var det en meget morgengretten lille gul som begynte å kaste av seg vann like før start. Et lite hull i nedre radiatorslange var årsaken. Vår alltid løsningsorienterte og lettbeinte kartleser spratt kjapt inn på Alvdal Coop-Extra for å saumfare hyllene etter botemidler. Minutter senere kom han lykkelig ut med den største kniven i Coop sitt sortiment, og 3-liter med kildevann fra Olden. Til alt hell etter innkorting av radiatorslange gikk vi akkurat klar av dynamoreima som endte opp farlig nær nettopp denne. Når “urinlekkasjen” omsider var tettet, var straks den gamle damen på bedre humør og resten av dagen forløp uten videre problemer.

Team V-4 på fjellklatring

Etter SS 2 valgte vi å ikke fylle bensin, men derimot å dyse om forgassere. Nå var det duket for SS 3, og fjellklatring opp fjellet Tron (1666 m.o.h). En høyde som selv sherpaene ikke ler av. Litt pusteproblemer hadde nok de fleste av bilene det siste stykket mot toppen. SS 4 og siste etappe var i realiteten SS 3, men kjørt i motsatt retning. Et terreng som ville vært en geologs våte drøm.

Fin video fra Motorsportfilmer.net. Spoler du til 7:25 ser du Lille Gul i aksjon. 

Fart og spenning

På retretten ble det virkelig fart og spenning nedover. Lille gul ville så absolutt være med på leken og satte utfor i et forrykende tempo. Undertegnede som sto på tilskuerplass ante vel ugler i mosen etter hvert som turtallet steg nedover det vi må kunne kalle “sort løype”. Når speedometeret passerte 175 km/t over siste krøn, og inn i en blind venstre sving, skjønte jeg vel at her holdt det nok ikke med sykemeldinger.

Meget bra resultat

Nekrologene begynte så smått og diktere seg og tanken på en gul enke fortonet seg ganske klart i hodet, selv om sistnevnte ofte assossiseres med champagne. Til alt hell kom vi helskinnet igjennom og kunne toppe helgen med en 1.plass i klassen, Nr 5 i nasjonal og Nr 14 totalt. Et meget flott resultat.

Vi hadde en fantastisk helg i Alvdal og takker Nord Østerdal Motorsport for et spennende og flott arrangement. Håper vi sees til neste år. Gult er definitivt kult 🙂

Atle