Veteranen på verkstedet

Til sommeren er det 13 år siden John Ivar Tomter begynte på verkstedet til Aasum Bil AS. Det gjør Eidskogingen til veteranen på laget.

 

– Det er nesten litt fælt å tenke på. At det er jeg som har vært her lengst, mener jeg.

 

Blir bedre og bedre

John Ivar Tomter er Eidskoging på sin hals. Født og oppvokst, og ungkar og spellemann, som han uttrykker det. Fagbrevet tok han på Bilia, og han jobbet halvannet år på Opakermoen før han kom til Aasum Bil. Flere lokale verksteder har prøvd å lokke han enda nærmere hjemstedet, men kjøreturen avskrekker ikke en 35-årig bilentusiast.

– Skotterud til Kongsvinger. Nei, såpass får en jaggu tåle! Og miljøet her blir bare bedre og bedre, så det skal jammen mere til før jeg flytter på meg!

 

Gammel Cortina

– Jo, det går mye i bil. Kanskje litt for mye i blant. Det er godt bilmiljø på Eidskogen, og det er ikke alltid så lett å si nei, heller.

I garasjen hjemme på Skotterud står en strøken 65-modell Cortina, ombygget til GT, og med langt fler og mer hørbare hester enn originalen. Den får luftet seg en gang i blant om sommeren, og vist seg fram på et og annet treff i grensetraktene.

– Den blir alt for lite brukt. Men det er jo stas med den, og sånn som prisene på veteranbiler begynner å bli, er den jo reine sparebøssa.

 

Rallycross

Mye av sommeren går med til å mekke på rallycrossbilen til Jan Emil Wilsberg fra Matrand. John Ivar er nemlig en viktig del av teamet som skal gjøre unggutten enda mer konkurransedyktig i de kommende EM og NM-rundene.

– Jeg kjenner faren godt, Jan Kåre, som også var en glimrende rallyfører. Jeg hadde visst lovet han en gang på en fest at jeg skulle bli med og hjelpe til på bilen til sønnen hans. Og jeg er jo av den typen som liker at ting skjer. I mai skal jeg være med til Beligia, og det blir jo artig.